Articles

Home


Test Prep

GradMentor

World's most comprehensive GRE prep tool.  Bigbook solutions, section tests, unlimited CATs, writing assessment, university selection, resumes, cover letters, college essays, vocabulary, and more.
 

WordMentor

World's most comprehensive GRE prep tool.  Bigbook solutions, section tests, unlimited CATs, writing assessment, university selection, resumes, cover letters, college essays, vocabulary, and more.


Career skills & Counseling
 

CareerMentor  
 
Scientific career counseling, training and recruitment assistance.  

The most effective and complete tool (the only on on the web of its kind) in its category.  A web based psychometric, aptitude assessment service (Mirror), digital training in language, personality, career skills, computer and IT skills, corporate skills, resume creation software.  
 
 

EnglisMentor

English training for non-English speakers. We start from the basics and take you to a comfortable level in this 90-hour training program, with training in reading, writing, speaking, and grammar.

more...
  


For
Institutions or Colleges

 

DigitalMentor enables your institute (college or university) provide comprehensive career training to your students.  

DM provides coaching in all the essential components of your career --- communication skills, life skills, personality skills, entrepreneurial skills, computer and IT skills --- in one single package.  

Over 400 hours of digital programs and 1000 pages of books, and unlimited Web support makes this the only comprehensive training and career development tool on the web.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antonyms

Level 1 Questions

     

1.   Forget
 

      1.  Implement
      2.  Keep
      3.  Remember
      4.  Steadfast
      5.  Lucky
 
Answer : 3
 

Explanation :

Forget means to inadvertently neglect to attend to, do or mention something. Implement means to put a decision, a plan or an agreement into effect. Remember means to have in one's mind an awareness of something that one has seen, known or experienced in the past. Steadfast means resolutely or dutifully firm and unwavering.

2.   RELUCTANTLY
 

      1.  excitably
      2.  quickly
      3.  willingly
      4.  indulgently
      5.  enticingly

Answer : 3

Explanation :

Showing reluctance is showing unwillingness. Excitably means responding rather too quickly to something new. Indulgently means showing signs of readiness or over-readiness to generous or lenient to someone. Enticingly means to behave in an attracting or tempting manner.

3.   Temporary
 

      1.  Permanent
      2.  Often
      3.  Sacred
      4.  Sometimes
      5.  Whenever

Answer : 1

Explanation :

Temporary means lasting only for a limited period of time. Permanent means lasting or intended to last or remain unchanged indefinitely. Often means frequently or many times. Sacred means connected with God or dedicated to a religious purpose and so deserving veneration.

4.   CONSISTENT

      1.  contradictory
      2.  uniform
      3.  unsteady
      4.  weak
      5.  immoderate

Answer : 1

Explanation :
 
To be consistent means to be unchanging in achievement or effect over a period of time. Contradictory means mutually opposed or inconsistent. This is the right answer. Uniform means not changing in form or character. Immoderate means not sensible or restrained.

5.   DOMINEERING
 

      1.  honest
      2.  overbearing
      3.  moral
      4.  submissive
      5.  decent

Answer : 4

Explanation :
 
650$%$Domineering means overbearing and exerting controlling influence. Moral mean 395$%$concerned with principles of right and and wrong behavior.

6.   ARTISTIC

      1.  divine
      2.  unrefined
      3.  ugly
      4.  difficult
      5.  illiterate

Answer : 2
 

Explanation :
 
Artistic means to conform to certain aesthetic standards ( beauty, refinement etc.). Divine means godlike or heavenly, difficult and illiterate have nothing to do with standards of beauty. Ugly connotes physical appearances rather than inner refinement and so option 2 - unrefined, meaning lacking in taste or aesthetic sense - is the correct one .

7.   Temporal
 

      1.  Arboreal
      2.  Fleeting
      3.  Spiritual
      4.  Solid
      5.  Structural
 
Answer : 3
 

Explanation :
 
Temporal means relating to worldly matters as opposed to spiritual affairs. Arboreal means something relating animals living in trees. Fleeting means lasting for a very short moment. Structural means relating to or forming a part of a structure of a building or other item.

8.   CONCEIT
 

      1.  simplicity
      2.  modesty
      3.  timidity
      4.  fear
      5.  Vanity

Answer : 2
 

Explanation :
 
Conceit is being vain and proud. Timidity is showing lack of courage or confidence. Vanity is excessive pride in one's appearance or achievements. Modesty is being humble.

9.   Fertile
 

      1.  Shameful
      2.  Unilateral
      3.  Livid
      4.  Wasted
      5.  Barren
 
Answer : 5
 

Explanation :
 
Fertile means capable of producing. Unilateral means performed by or affecting only one person, group or country in a particular situation, without the agreement of another or others. Livid means having a dark angry tinge. Barren means too poor to produce much or any vegetation.

10.   FAVORABLE
 

      1.  unlikely
      2.  inimical
      3.  inconvenient
      4.  uncomfortable
      5.  inadvertent
 
Answer : 2
 

Explanation :
 
Favorable is being friendly and sympathetic. Being inimical is taking an opposing stance, like an enemy.

Antonyms Level 2 Questions


Back to Articles Section

 

 Copyright 2004 www.placementor.com All rights reserved.